Cum să încărci corect telefonul?

Cum să încărci corect telefonul?

Multi cred ca nu e bine sa isi incarce telefonul cate putin in timpul zilei, in reprize scurte, deoarece vor produce daune bateriei, si ca e mai bine sa il puna la incarcat cand e aproape sa se inchida. Dar lucrurile nu stau asa!

1. Incarcarea corecta a telefonului: bateria full trebuie deconectata imediat de la sursa de energie.
Sa iti lasi telefonul conectat la curent cand e full, cum obisnuiesc unii sa procedeze, este rau pentru baterie pe termen lung. Din moment ce smartphone-ul este 100% charge, sa il tii la incarcat in continuare afecteaza bateria, deoarece o supraincarca. Specialistii ne sfatuiesc: „Cand este incarcat telefonul, nu mai tineti telefonul in priza. E ca si cum ati relaxa musculatura dupa un exercitiu intens la sala“. La fel cum noi avem nevoie de pauza dupa ce am mers la sala, si bateria are nevoie sa se relaxeze dupa ce a fost incarcata.

2. De fapt, este ideal sa nu incarcam bateria 100%.
Specialistii sustin ca bateria incarcata la capacitate maxima se deterioreaza mai repede decat una aproape incarcata, asa ca, spre surprinderea noastra, e mai bine sa o incarci inca o data in timpul zilei decat sa ii dai mult curent electric, o perioada indelungata. Ca sa nu ramai fara baterie, sustin acestia, e ideal sa incarci acumulatorul cate putin in timpul zilei.

3. Se pare ca bateriile din telefoanele smartphone sunt mult mai fericite cand le incarcam ocazional decat atunci cand le lasam sa se descarce de tot si apoi le lasam mult timp la incarcat. Incarcarea corecta a telefonului se face cand bateria este la o capacitate de 10%. Este chiar recomandat sa incarcam de mai multe ori bateria in timpul unei zile. Nu numai ca acumulatorul se va deteriora mai greu, dar astfel vei avea bateria incarcata toata ziua.

4. Acumulatorul trebuie sa fie rece.
Bateriile telefoanelor smartphone sunt foarte sensibile la caldura, de aceea, daca device-ul tau este fierbinte cand il incarci, scoate-l imediat din priza. De asemenea, fereste telefonul de soare, deoarece dauneaza bateriei.