Cum să protejați telefonul în timpul iernii?

Cum să protejați telefonul în timpul iernii?

Dacă în timpul iernii smartphone-ul începe să "frîneze", repede se descără și senzorul nu răspunde la atingere, aceasta înseamnă că  gadget-ul  vostru a îngheţat.

Problemele legate de încărcare și de contact apar din cauza că smartphone-urile moderne, în mare parte, nu sunt destinate  să funcționeze la temperaturi  joase. Conform instrucțiunilor de utilizare pentru majoritatea  smartphonelor moderne, intervalul optim de temperaturi variază între -10 și +40 grade Celsius. Dar nici unul dintre producători nu recomandă utilizarea telefoanelor, chiar și la temperaturi sub zero.

Dispozitivele mobile moderne sunt foarte subțiri, iar corpul, de regulă, este din metal. Din cauza acestor factori, smartphone-ul, fiind la frig, se răcește prea repede. În plus, bateriile dispozitivelor noi sunt, de asemenea, subțiri și, nu contribuie la menținerea căldurii. La încercările de a menține o temperatură stabilă în interiorul mecanismului său și de a împiedica îngheţarea, smartphone-ul îşi pierde rapid  energia bateriei.

Cu toate acestea, îngheţarea este inevitabilă, mai ales în realitățile noastre. Variaţiile temperaturilor în corpul smartphone-lui contribuie la acumularea  umidităţii, care afectează piesele interne ale sale.

Displeiul smartphone-lui la fel este sensibil la ger și zăpadă, care nimeresc  pe senzor. Zăpada nu este  periculoasă, în cazul, dacă ecranul este protejat de o peliculă sau de o sticlă de protecție, totuși, după ce fulgii de zăpadă se topesc, umezeala se poate scurge în interiorul telefonului  prin porțiunea dintre carcasă și panoul tactil. În condițiile unui ger puternic, senzorul devine mai puțin sensibil, culorile displeiului  devin mai slabe și începe să răspundă incorect la comenzi. De obicei, după ce smartphone-ul revine la cald, toate funcțiile sunt treptat întoarse, dar, de asemenea, se întâmplă că după îngheţarea,  gadgetul se strică totalmente.

Pentru a nu strica smartphone-ul dvs preferat și ca din cauza stingerii bruște să nu rămâneţi fără comunicare în cel mai nepotrivit moment, trebuie să urmați cîteva reguli simple:

1. Cumpărați husa.

Pentru a proteja smartphone-ul și pentru a evita înghețarea dispozitivului în timpul apelurilor, va fi de ajutor o husa grosuță . Producătorii gadgeturilor sunt preocupati si de "haine" pentru fiecare model al smartphone-ului, astfel încât este ușor să găsiți ceea ce se potrivește dispozitivului dvs.

2. Încălziți smartphone-ul.

Nu purtați smartphone-ul în geantă sau în buzunarul exterior pe frig. Putrarea zilnică a smartphone-ului la temperaturi joase duce la distrugerea timpurie a smartphone-ului și instabilitatea bateriei, pe care o va demonstra proprietarului în momentul cel mai neportivit.

Cel mai bine este să purtați smartphone-ul în buzunarul blugilor sau în buzunarul interior al scurtei. Cu alte cuvinte, țineți telefonul mai aproape de corp. Fiind în apropierea corpului uman, temperatura din jurul smartphone-ului nu va scădea sub zero.

Dacă vă plac sporturile de iarnă, protejați telefonul de aburire  sub haine. Alegeți un loc pentru telefonul, așa încât umezeala să nu aibă șanse de a uda telefonul. În plus, trebuie să fie protejat, chiar dacă o să cădeți în zăpadă.

3. Nu vorbiți pe frig.

Cu cât mai puține ori faceți apeluri în frig, cu atât mai mult va trăi smartphone-ul dvs. Este de dorit ca conversația să nu dureze mai mult de 5 minute, iar imediat după terminarea acesteia, telefonul să fie ascuns la cald.

Dacă apelurile permanente sunt stilul dvs. de viață, atunci utilizați  căștile. Aceștia vor  rezolva mai multe probleme simultan: smartphone-ul dvs. nu va îngheța, mâinile dvs. nu vor sta în frig, iar cuvintele interlocutorului nu se vor îneca în zgomotul orașului.

4. Protejați aparatul împotriva șocurilor de temperatură.

 Trecerea bruscă de la frig la cald este la fel de periculoasă pentru un telefon, ca și pentru om să se miște dintr-o zonă atmosferică în alta. Dacă ați vorbit mult timp în frig și apoi ați intrat brusc într-un birou cald, atunci diferența de temperatură poate duce la apariția condensatului în interiorul telefonului mobil. Pentru a evita acest lucru, este necesar, înainte de a intra într-o cameră caldă, să ascundeți smartphone-ul în buzunar.

Dacă aparatul s-a descărcat la frig, nu trebuie să-l puneți la încărcat imediat după ce vă întoarceți acasă. Dă-ți timpul smartphone-ului să se încălzească. Lăsați gadget-ul în hol sau pe masă, departe de dispozitivele de încălzire. Doar după ce temperatura din interiorul telefonului este apropiată de temperatura aerului, puteți conecta în siguranță dispozitivul la rețea.